Import & Export activiteiten

Export 

Op het gebied van import & export is Kurdistan in Business actief in verschillende velden. Door de sterk stijgende economie en een groeiende welvaart, is de vraag naar hoog kwalitatieve Europese goederen sterk gestegen de afgelopen jaren. Door op deze vraag in te spelen hebben we goede relaties opgebouwd in de Koerdische handelswereld en dan voornamelijk in de steden Erbil en Sulaimaniyah.

Qua export hebben we voornamelijk ervaring met agricultuur producten, van bloemen en planten tot en met landbouwapparatuur. Aangezien Nederland wereldwijd bekend staat als de nummer 1 op het gebied van R&D in de landbouwsector, is de vraag naar Nederlandse kwaliteit hoog. Ons netwerk in deze sector in Koerdistan is aan het uitbreiden en hierdoor krijgen we steeds meer vraag naar verschillende producten, hierom zijn wij ook continue bezig met het uitbreiden van onze partnernetwerk in Nederland.

Verder krijgen wij regelmatig zeer uitlopende vraag naar andere soort producten van onze partners uit Koerdistan. Dit waren eenmalige projecten, maar ook langlopende projecten met producten zoals; drogisterij artikelen, kantoorartikelen, zuivelproducten tot eigenmerk sportsupplementen.

Import

Op dit moment worden de importkansen ook zorgvuldig onder de loep genomen. Deze regio staat voornamelijk bekend om de aardolie-export, waardoor er meestal wordt vergeten dat de Koerdische landschap zeer gevarieerd en uitgebreid is en daardoor nog veel meer te bieden heeft. In samenwerking met de Landbouw Universiteit van Sulaimaniyah worden de kansen bekeken om potentiële business mogelijkheden te creëren.

Groeiende economie
Uitbreidend netwerk
Vraag naar Nederlandse kwaliteit
Mogelijkheden tot uitbreiding
Toenemende vraag